Boeken

Focus op zelfkennis

Jan De Smedt

Het boek “Focus op zelfkennis” (ondertitel: van kleine “z” tot grote “Z”) gaat 221 blz. lang over Westerse filosofie en psychologie, als eerste deel, en kennismaking met andere culturen, meestal Oosterse, als tweede deel. Samen 18 hoofdstukken.

De inhoud gaat geheel of gedeeltelijk over de lessen die ook in de opleiding Yogaleraars worden gegeven door Jan De Smedt.

€ 20,00

Bestellen

Focus op Yoga

Yoga Vedanta Aalst (Luc Bael)

Dit 260 bladzijden tellende boek biedt een ruim overzicht van Hatha Yoga oefeningen die worden onderwezen in de traditie van Swami Sivananda. Voor elke oefening wordt de techniek uitgelegd aan de hand van een gestructureerde beschrijving en foto’s. Ook het effect, eventuele variaties en contra-indicaties komen aan bod. De beschreven oefeningen behoren tot de volgende categorieën: losmaakoefeningen, kriyaas, aasanas, moedraas, bandhas, praanaayaama, meditatie, oogoefeningen, ontspanning. Opzoekingen zijn eenvoudig dankzij een uitgebreide index en inhoudsopgave.

€ 15,00

Bestellen Bestellen

Life sucks. Why?

Geert Vancoppenolle

Het leven is lijden is de eerste nobele waarheid in het Boeddhisme. Gevraagd waarom we lijden, antwoordde de Boeddha steevast met "het vasthangen aan de khandhâ". De khandhâ vormen het proces waarmee we omgaan met wat ons overkomt. Door herhaling vormt zich een ingesleten reactiepatroon dat onze persoonlijkheid vormt, wat men soms de Boeddhistische psychologie noemt. Het boek is opgenomen in de Mindfulness & MBCT Key Resources van het Oxford Mindfulness Centre.

€ 21,92

Bestellen

Upanishads voor deze tijd

Peter Van Lierde en Linda Brys

Dit boek laat ons kennismaken met het uitgestrekte woud van wijsheid van de Upanishads en de
daaruit ontstane filosofische strekkingen. Yoga en Vedanta zijn hiervan in het Westen de meest
gekende. Uit 18 Upanishads wordt een uitgebreide reeks van belangrijke verzen behandeld.
Het betreft hier niet alleen de meest gekende Upanishads, zoals de Iśa, Katha, Mandukya,
Brihadāranyaka Upanishad enz., maar ook enkele uit de minder gekende ‘bindu’-reeks.
Vele verzen komen met verklaring en commentaar gebaseerd op het filosofisch gedachtegoed van
de school van Shankara en de Advaita Vedanta.

€ 25,00

Bestellen

Prana Yoga flow

Alberto Paganini

Activeer je levenskracht, open je hart en leef vrij  – 200 pagina met: intro over yoga voor de mens van deze tijd, basisprincipes yogafilosofie, yoga anatomie, chakra’s, meridianen, basis alignement, elementen,  milieu, creatief met zonnegroeten, 32 asanas met foto, opties, aanpassingen en uitwerkingen, pranayama- meditatie- en ontspanningstechnieken en waardevolle tips en inzichten voor het creëren van je eigen lessen en  je unieke yogaweg. In de Tweede editie  is er ook een extra index van de uitwerkingen van de houdingen op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak, + twee artikelen over Yoga en het hart.

€ 29,90

Bestellen

60 Spirituele verhalen

Yoga Vedanta Aalst (Luc Bael)

Boekje met 60 spirituele verhalen samengesteld en uitgegeven ter gelegenheid van de 60° verjaardag van Yoga Vedanta Aalst.

Bestellen bij jozef.kiekens@telenet.be

Prijs: 10€ + verzendingskosten

€ 10,00

Bestellen