Atma Muni werd benoemd tot Ridder in de Orde van Leopold II

13 sep 2023
Algemeen

Atma Muni werd benoemd tot Ridder in de Orde van Leopold II

Koning Filip heeft op 30 aug 2023, de yogaleraar Atma Muni/ Lucien Mertens benoemd tot Ridder in de Orde van Leopold II met ranginname vanaf 15/11/2001, voor zijn bijdrage aan Yoga in België.  

Lucien Mertens krijgt deze benoeming als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten als voorzitter en yogadocent van de door hem opgerichte Yoga-academie, Vormingsinstituut voor yogaleraars, SRI YOGESWARANANDA YOGA MAHAVIDYALAYA te Mechelen.

Hoe Atma Muni met yoga begon:

“Lucien Mertens was van zijn 4 jaar tot zijn 14 jaar meer dan 50 % ziek en bedlegerig. Volgens de dokters had, hij, naast andere, een ‘ongeneeslijke’ leverziekte en zou hij nooit volwassen worden. Daardoor werd hij introvert en meditatief ingesteld. Op zijn 15de levensjaar ontdekte hij Yoga en vanaf 18 jaar startte hij met Yoga meditatie. Na minder dan 5 maanden verdwenen al zijn ziekten en daarna richtte hij zijn leven volledig op de praktijk en studie (theoretisch en wetenschappelijk) van Yoga. Hij geeft meer dan 50 jaar zowel gratis yogales als een vijfjarige opleiding tot Yogaleraar, zodat zelfs de minst bemiddelden toegang hebben.”

We zijn als Yoga Federatie trots op deze erkenning voor Atma Muni, maar vooral ook voor deze erkenning voor Yoga in het algemeen.

Gepost door: Gert

Archief