Concert en workshop met Sri Shyamji Bhatnagar

01 jul 2018
Algemeen

Concert en workshop met Sri Shyamji Bhatnagar

Het concert en workshop met Sri Shyamji Bhatnagar, dewelke werd georganiseerd door het Vormingsinstituut voor yogadocenten (Zolder) en In-Tune (project van vzw Govindanada, Tielt-Winge) was een verrijkend en diepgaande beleving.

Beginnend met het concert op vrijdagavond, wat een enorm groot succes kende. Wat was het heerlijk om getuige te mogen zijn van Shyamji die met recht en rede een meester is in het laten ontstaan van klanken en daarmee de fijnste vorm van energie, ruimte en Surya Akasha (gouden, helend klank). Via deze bijzondere klanken werden we tot in het diepst van ons hart beroerd.

Deze tendens van subtiliteit met af en toe een vleugje humor werd verder gezet doorheen het weekend. Via mantra’s en lezingen werd ons gehele chakra-systeem met zijn bijbehorende microchakra’s in de kijker gezet. Hij leerde ons om dit alles, op een andere manier dan we gewend zijn, te gaan beleven. We konden allemaal duidelijk voelen hoe de subtiliteit van zijn werk zich verder zette in de sfeer van de groep. Doorheen het weekend groeide iedereen op zijn eigen manier naar een diepe, hoorbare stilte… Een stilte die oneindig groot is.

Sri Shyamji Bhatnagar is internationaal gerespecteerd meditatieleraar en dé autoriteit ter wereld wat betreft de kennis van de microchakra’s. Hij ontwikkelde de techniek van InnerTuning®: een praktische toepassing van de klassieke Svara Yoga en Naada Yoga. Meer info: www.chakrainstituut.com.

Met diep respect en een grote dankbaarheid blikken we terug op een meer dan geslaagd event dat nog zal worden vervolgd in November 2018 met op vrijdag 23/11 een concert, 24 en 25/11 workshop en van 26 tot 30/11 een zuiveringsweek. Meer info kan je hieromtrent vanaf september terugvinden op www.in-tune.be of www.yogazolder.be.

Griet Vermeiren • www.in-tune.be

Gepost door: Gert

Archief