Derde internationale yogadag

27 jun 2017
Algemeen

Derde internationale yogadag

Op 11 december 2014 werd 21 juni, de dag van de zonnewende, door de Verenigde Naties op aandringen van Shri Narendra Modi, de huidige minister-president van India, uitgeroepen tot de Internationale Yogadag.
Hiermee zette India yoga op de kaart, waardoor het wereldwijd nog meer bekendheid heeft gekregen. Tevens bevestigde hij hiermee hoe yoga gans de wereld kan verbinden, omdat yoga middelen gebruikt die alle mensen gemeenschappelijk hebben namelijk: lichaam, adem, en geest.

Voor wie een leven wil met minder stress, pijn, ziekte en lijden, is yoga een hulpmiddel dat het mogelijk maakt de bevrijding daarvan te beleven. Door het dagelijks beoefenen van yoga creëren we zo een innerlijke toestand die het meest waardevolle is wat een mens kan bereiken.

Voor meer info raadpleeg eveneens: Embassy of India of ga naar: Common Yoga Protocol 2017

De Indiase Ambassade in Brussel ondersteunt deze internationale yogadag zodat op zoveel mogelijk verschillende plaatsen in ons land yoga meer bekendheid kan genieten.

Wij droegen ook ons steentje bij en YFN organiseerde op zondag 18 juni 2017 een internationale yogadag in Torhout. We mochten Ms. Priyadharsini Ravindran, die de Ambassade van India vertegenwoordigde, als gast verwelkomen.

Maria Clicteur leerde ons bewust ademen met de juiste ademhalingstechnieken. Vervolgens bracht Paul Meirsman een dynamische serieVinyasakrama’s en besloot Alberto Paganini met een serie âsana's die lichaam en geest weer liet stromen vanuit ons Hart en ons Zelf.

Het trio lesgevers ontving van de 110 deelnemers een warm applaus. Het was een succesvolle, warme en zonnige Internationale Yogadag .

Noteer alvast in jullie agenda de 4de internationale yogadag rond 21 juni 2018!

Meer info over de juiste datum komt op onze website www.yogafederatie.be onder de rubriek komende activiteiten.

Gepost door: Gert

Archief