Het Europese Yoga Congres viert zijn 45ste verjaardag.

22 aug 2018
Algemeen

Het Europese Yoga Congres viert zijn 45ste verjaardag.

Dit jaar viert de Europese Yoga Unie zijn 45ste verjaardag van het Europese Yoga Congres en daar mogen we gerust fier op zijn.

Al vele jaren is Zinal in Zwitserland de plaats bij uitstek om yoga op internationaal vlak te delen met elkaar. Eens je hier aankomt, dan voel je sterk de kracht van dit Zwitsers bergdorpje. Het brengt ons dadelijk dichter bij onze eigen bron, maar ook bij de bron van yoga.  Laat dat nu een sterkte zijn van de Europese Yoga Unie: dat we steeds trachten trouw te blijven aan de zuivere traditie van yoga.

Het Europese Yoga Congres verwelkomt dit jaar heel wat internationale yogaleraren.  De eregasten zijn Sri Anandi Ma & Dileepji, Swami Netyamuktananda en Ravi Ravindra. Als ik dit artikel schrijf, dan hebben we al verschillende fijne momenten achter de rug. De foto hierboven is genomen tijdens de ochtendpraktijk op de Sorebois - 2440 meter hoog.  Tijdens een anderhalf uur durende yogales begeleidde Maurice Daubard ons door middel van ademhalingsoefeningen doorheen de zonsopgang. Op dinsdag was er de 'meet & greet' van de verschillende Yoga Federaties.  Vanavond volgt er een concert van Sri Hanuman met de 'Sacred chants from India'.  De komende dagen staan er nog heel wat workshops op het programma, zoals 'Tratak and Mudra' van Sri Anandi Ma & Dileepij, medidatieve wandelingen met Margriet van Kampen en 'Unity and One-ness in Yoga van Swami Nityamuktananda. 

Meer informatie vind je op de website van de Europese Yoga Unie

Gepost door: Gert

Archief