Versoepeling coronamaatregelen - update 2

06 jun 2020
Algemeen

Versoepeling coronamaatregelen - update 2

Tijdens de veiligheidsraad van woensdag 3 juni 2020 is het volgende beslist:

Vanaf 8 juni kunnen ook sportactiviteiten hervatten, zonder onderscheid. Trainingen, wedstrijden, binnen en buiten: alles mag weer open, maar opnieuw onder voorwaarden. Deze activiteiten mogen in een groep van maximum 20 personen en iedereen moet de sociale afstand respecteren. Kleedkamers en douches mogen pas op 1 juli opengaan.

Aangezien de overheid yoga ziet als een sport, geldt deze versoepeling ook voor yogaruimtes.  Het is wel belangrijk dat we tijdens yoga de volgende 'gouden regels' in acht nemen:

  • De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
  • Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
  • U moet extra voorzorgsmaatregelen nemen als u mensen uit de risicogroep ziet. 
  • De afstandregels - 1,5 meter afstand - blijven van toepassing.

Viroloog Steven Van Gucht meldt het volgende: 'De verantwoordelijkheid om het virus in te perken ligt nu veel meer bij ons als burger, uitbater, organisator of economische sector. Want het virus is nog steeds niet verdwenen. Het circuleert nog steeds en is nog altijd even gevaarlijk als voorheen. Geniet van uw vrijheid, maar blijf de basisregels respecteren.'

Laten we als yogi's dan ook met de nodige zorg omspringen met deze versoepeling.  Dien hierbij niet jezelf, maar dien de anderen. Draag zorg om de andere.

Meer informatie vinden jullie op: www.info-coronavirus.be

Gepost door: Gert

Archief