Yoga in tijden van corona

08 mei 2021

Yoga in tijden van corona

Aangezien yoga binnen onze overheid wordt gezien als een sport, zou de volgende website jou meer informatie kunnen geven over maatregelen die momenteel gelden voor het houden van yoga-lessen: https://www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona/

Vanaf maandag 26 april 2021 mag er buiten yogales gegeven worden
Voor maximum 10 mensen: 9 leerlingen en een leraar.
Er zijn buiten geen mondmaskers verplicht.
Richtlijnen voor yoga = richtlijnen sport

Er wordt wel een onderscheid gemaakt tussen kinderen tot en vanaf 13 jaar:

Voor kinderen tot 13 jaar:

• Bij voorkeur sport je outdoor.
  • Outdoor en indoor trainen met contact (oefen- en wedstrijdvormen) is toegestaan. Dit kan indoor in een groep van maximum 10 personen en outdoor en in zwembaden in een groep van maximum 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007)

• Indoor sporten is niet toegestaan.
  • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 25 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Sporten in niet-georganiseerd verband kan volgens de regels van het samenscholingsverbod (max. 10 en zonder contact).

Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen of suggesties: info@yogafederatie.be
Gepost door: Gert