Yogaweekend Blankenberge

05 mei 2024
Algemeen

Yogaweekend Blankenberge

Tijdens dit mooie weekend van 20 en 21 april 2024 hebben we Anuradha Choudry en Vinayachandra Banavathy mogen ontvangen. Dr. Choudry is assistent-professor in de afdeling Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen aan IIT Kharagpur (India). Zij doceert Sanskriet, Indiase psychologie, Frans en geschiedenis van wetenschap en technologie in het oude India, en ze onderzoekt de bijdragen van het Indiase denken op het gebied van de psychologie, ontwikkeling, geluksstudies, taalkunde en andere gerelateerde sociaal-culturele dimensies.

Dr. Banavathy is een wetenschapper gespecialiseerd op het gebied van yoga en Indiase psychologie. Hij was gastdocent aan de Universiteit van Gent, de SRH Hochschule, Heidelberg en de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen van Zürich (ZHAW), waar hij cursussen gaf over Indische Studies en Yogapsychologie.

Het was inhoudelijk een sterk yogaweekend, waarbij we vooral werkten rond de vraag: 'hoe kunnen we yogisch omgaan met Moeder Aarde.' We kijken alvast uit naar het volgende yogaweekend van 9 tot en met 10 november 2024 te Drongen.

Gepost door: Gert

Archief