Coronamaatregelen vanaf 7/3/2022

22 feb 2022

Coronamaatregelen vanaf 7/3/2022

CORONAMAATREGELEN VANAF 7/3/2022

Aangezien yoga binnen onze overheid wordt gezien als een sport, staat alle informatie over maatregelen die momenteel gelden voor het organiseren van yogalessen op de website van Sport Vlaanderen.

Vanaf 7/3 gelden nieuwe maatregelen.
Samengevat komen ze hier op neer.

Het overlegcomité besliste op 21 januari 2022 om een coronabarometer in te voeren. Op 4 maart 2022 besliste het overlegcomité om vanaf 7 maart 2022 te schakelen naar code geel. We konden reeds op een normale manier sporten, maar code geel houdt ook in dat alle beperkende maatregelen voor het randgebeuren in de sportsector wegvallen. Er is dus geen mondmaskerplicht meer in sportinfrastructuur, de beperkingen op publiek vallen weg en er is ook geen maximale groepsgrootte meer voor sportkampen.

Het KB van 7 maart 2022 is nog geldig tot 11 maart 2022. Dan stopt de federale fase en vervalt ook dit KB.

Je vindt hier het aangepaste basisprotocol sport en corona – code geel. Hierin staan voornamelijk tips en adviezen over hoe je nog extra beveiligende maatregel kan nemen, bijvoorbeeld in geval van een lokale uitbraak.

Gepost door: Gert