Zomerstage van Yogaschool Śraddhā: Van verstrengeling naar verbinding

Wie yoga hoort denkt spontaan aan ‘verbinding’. Verbinding met ons ‘Zelf’ en authentieke verbinding vanuit dat ‘Zelf’. Het klinkt tegenstrijdig, maar voor we dit kunnen moeten we eerst loskomen uit onze ‘verstrengeling’ met wat we niet zijn. Deze verstrengeling heet sayoga en ontstaat uit een diepe onwetendheid, avidyā over wie of wat we zijn.

De 4 veda’s, Indische wijsheidsteksten daterend van duizenden jaren voor onze tijdrekening, geven antwoorden en methodes om stap voor stap terug te keren van wie we denken te zijn naar wie we werkelijk zijn.

De Taittirīya Upaniṣat uit de Yājur Veda samen met Āyurveda begeleiden ons van het meest tastbare, het lichaam  verbonden met de 5 natuurelementen, tot het meest ongrijpbare, het zuivere bewustzijn in ons hart.

De 3 Bandha’s zijn praktische yogatechnieken die de oerkracht van de lagere chakra’s kanaliseren en ons de moed en de energie geven om iedere dag opnieuw stappen te zetten op die weg van Zelfontdekking.

Iedere stagedag is evenwichtig verdeeld tussen 2 begeleide yogapraktijken, studie en reciteren van de oorspronkelijke teksten en praktische oefeningen.

De stage gaat door in het prachtige ecologische verblijf Rosario. We beoefenen yoga en zingen mantra’s in een ruimte met een uitzonderlijke acoustiek. Tijdens de pauzes is er het ecologische buitenzwembad, de prachtige tuin, de rijk gevulde huisbibliotheek of het weidse platteland van de Vlaamse ardennen.

Info en inschrijven: jens.keygnaert@gmail.com

en M. Clicteur in cc: maria.clicteur@skynet.be 

tel. M. Clicteur: 0471/602727Datum:
2/07/2023

Rubriek:
Voordrachten - weekends – stages

Locatie:
Rosario, Poreel 10 A, 1547 Bever

Organisator:
Yogaschool Shraddha

« Terug naar agenda overzicht